Thursday, July 27, 2006

Aksessuaaridest veel: pottidest, saabastest ja vihmavarjust

Mütsivaimustuse erivorm on toppida endale pähe potte...


...ja isegi ämbreid (möödunud sügisel Eestis vanaisa juures):


Eriline huviobjekt on muidugi - klassika - emme kingasahtel...


Ja naabripoiss Dani kummikud all koridoris...


Aga kui vihma sajab, nõuab Marta rõdule, koos vihmavarjuga.

7 Comments:

Blogger maris said...

ma algul esimese pildi allkirja ei lugenud ja arvasin, et teil on ameerikas pioneeri pliit. imestasin päris kõvasti. kuigi ma ei ole muidugi ise ameerikas käinud, äkki seal ongi igal ühel pioneeri pliit ja trušba saag ja siis see juhtmega küpsetusnõu, mis selle nimi oligi?

12:16 PM  
Blogger Eppppp said...

Ma just märkasin, esimene ja teine foto on vahetuses, ma parandan ära.

...jajah, ja Vana Toomase lamp on siin kah kõigil ;)

2:37 PM  
Anonymous Anonymous said...

See juhtmega küpsetuspott oli tshuudo-pann (vist?) - minu vanaemal oli ka sihuke, esimese vaimustusega hakkas seal karaskit küpsetama, ja siis teatas: "Es tule säält saina siist kuuma es midä, pandse iks ahu ala!"
Inimeste keeles siis: "Ei tulnud sealt seina seest (juhtmest) kuuma ega midagi, panin (koogi) ikka ahju alla (ehk suurde puudega köetavasse ahju)."

11:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ei olnud anonymous - MINA olin see eelmine!

11:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

kusjuures, me tarisime pööningult selle tšuudo alla kevadel ja avastasime, et igasugu lihaollusi on selle sees vägagi mugav valmistada... mitte suurt praekäntsakat, aga neid igasauguseid grillimiseks mõeldud tükikesi küll

1:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

Meil on tegelikult siin peres ka sihuke "tshuudo-variant", crockpot on nimi. Elektriga kahekordne pott, ainult et sisemine osa on keraamiline. Tesisõnu nimetatakse veel "slow cooker".
Sinna siis pistad liha-kapsad-porgandid-sibulad-misiganesed sisse ja sussutad 3-4-... tundi, olenevalt mida keedad.
Palava ilmaga oli lausa õnnistus see crockpot õues (verandal) pistikusse susata ja muudkui vaaritas seal ise. Mulle meeldib lihatükk enne ka ära pruunistada pannil, muidu jääb teine sihuke hallikas, ja siis me lisame veel igasugu souste sinna... bbq sauce jms.

12:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

12:25 PM  

Post a Comment

<< Home